Let op met kinderen tot 12 jaar
Seks
Grof taalgebruik

Call Me by Your Name

Verenigde Staten, 2017, 132'
Regie: Luca Guadagnino
Acteurs: Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg

De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer, The Social Network, Man from U.N.C.L.E.) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.

Call Me by Your Name is te zien geweest tijdens Sundance, Berlinale en het Melbourne Film Festival. Daarnaast is de film vertoond op het Toronto International Film Festival, het New York Film Festival en het Internationaal Film Festival van San Sebastian. Gebaseerd op het boek ‘Noem me bij jouw naam’ van André Aciman. Geregisseerd door Luca Guadagnino (A Bigger Splash, I am Love).

De film is genomineerd voor 4 Oscars voor: Beste Film, Beste Hoofdrol (Timothée Chalamet), Beste Script en Beste Muzieknummer (Sufjan Stevens)!

★★★★★ VPRO Cinema
“Alle lof is begrijpelijk, want Call Me by Your Name is een fantastische film. Sprankelend, intiem en eerlijk.”

★★★★★ Trouw
“Schoonheid en wijsheid in magnifieke Italiaanse liefdesfilm.”

★★★★★ De Volkskrant
“Regisseur Guadagnino, meester van de verleiding, laat de erotiek knetteren in Call Me By Your Name.