Let op met kinderen tot 6 jaar
Angst

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer

Denemarken, 2018, 79'
Regie: Amalie Nesbæk Fick, Jørgen Lerdam
Nederlands gesproken
Overige: kinderfilm

In Solby, een klein en vredig Deens havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap:

‘Aan wie deze boodschap ook vindt…  Ik ben gestrand… op het mysterieuze eiland … Red me alsjeblieft… Maar wees voorzichtig met de wrede… piraten… en de Zwarte Zee.’ 

monsters, piraten en iets mega groots

De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken. De bang uitgevallen Sebastiaan, de waterrat Mitcho en de gekke professor Glykose varen naar de open zee en zetten koers naar een mysterieuze plek waar de burgemeester te vinden zou zijn. Nog nooit is iemand teruggekeerd van dit eiland – een meer dan een onheilspellend feit. Al snel komen ze terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Dit vlot geanimeerde avontuur vangt de rijke verbeeldingskracht en humor van het geliefde kinderboek Den utrolige historie om den kæmpestore pære van de Deense auteur Jakob Martin Strid, waarop de film is gebaseerd. Met de Nederlandse stemmen van Nathalie Haneveld, Mats Hoogland, Frank Hoelen en Hein van Beem.