Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

I, Tonya

Verenigde Staten, 2017, 119'
Regie: Craig Gillespie
Acteurs: Margot Robbie, Allison Janney, Sebastian Stan

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak. Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf.

Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Regisseur Craig Gillespie (Lars And The Real Girl) vindt met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

Allison Janney won voor haar rol als de moeder van Tonya terecht de Oscar voor Beste Bijrol!

★★★★ De Volkskrant
“I, Tonya is prettig verwarrend en roept vragen op over roem, slachtofferschap, media en sensatiezucht”.

★★★★ De Morgen
“U dacht dat kunstschaatsen u geen moer kon schelen? Laat het heerlijke I, Tonya u dan het tegendeel bewijzen. Regisseur Craig Gillespie bekijkt het bewogen leven van de beruchte schaatsster Tonya Harding door een tragikomische bril, met uiterst verfrissend resultaat”.