Let op met kinderen tot 6 jaar
Angst

Isle of Dogs

Verenigde Staten, 2018, 101'
Regie: Wes Anderson
Acteurs: Scarlett Johansson (Stem), Bryan Cranston (Stem), Frances McDormand (Stem), Bill Murray (Stem), Edward Norton (Stem), Tilda Swinton (Stem), Ken Watanabe (Stem)

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

★★★★ VPRO/Cinema
“Nodigt uit tot herkijken”.

★★★★ NRC Handelsblad
“Isle of Dogs is een aaibare film. Ik kan me geen bioscoopervaring herinneren waarbij ik zo graag tijdens het kijken uit mijn stoel was opgestaan en naar het doek gelopen om even de vacht aan te raken”.

★★★★★ Filmtotaal
“Dat de man van alle markten thuis is, bewees hij met zijn eerste stop-motionanimatie Fantastic Mr. Fox. Diens officieuze opvolger Isle of Dogs is een waar pareltje”.