Let op met kinderen tot 12 jaar
Drugs en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

Phantom Thread

Verenigde Staten, 2017, 130'
Regie: Paul Thomas Anderson
Acteurs: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert, als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, dat het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master) een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis.

Met onder anderen drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot)

★★★★★ De Volkskrant
“Anderson laat zien dat binnen elke relatie een oorlog woedt, compleet met aanvalstactieken”.

★★★★★ NRC Handelsblad
“Onheilszwanger Phantom Thread is lust voor het oog”.

★★★★★ VPRO/Cinema
“Een buitengewoon subtiele en soepele vertelling”.