Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld

The Killing of a Sacred Deer

Verenigd Koninkrijk, Ierland, 2017, 121'
Regie: Yorgos Lanthimos
Acteurs: Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Alicia Silverstone

Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.

★★★★★ De Volkskrant
“Duister, komisch, fascinerend: The Killing of a Sacred Deer is een typisch staaltje werk van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster) en zijn voorlopige hoogtepunt.

★★★★½ De Filmkrant
“…waarmee Lanthimos opnieuw bewijst een van de meest eigenzinnige, interessante Europese filmmakers van de laatste jaren te zijn”.

★★★★ VPRO/Cinema
“Tweede Engelstalige film (na The Lobster) van de Griekse regisseur Lanthimos is curieuze mix van absurdisme, arthouse en horror die geen moment verveelt en naar het einde toe echt spannend wordt. In Cannes bekroond met de prijs voor beste scenario.”