Alle leeftijden
Grof taalgebruik

The Sense of an Ending

Verenigd Koninkrijk, 2016, 108'
Regie: Ritesh Batra
Acteurs: Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Jim Broadbent

Jim Broadbent speelt Tony Webster, een man die een teruggetrokken en stil leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien. Naar het boek van Julian Barnes.

★★★★ Algemeen Dagblad
“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.”

★★★★ Trouw
“Voor zijn verfilming heeft Batra (‘The Lunch Box‘) een mooie groep acteurs verzameld met wie hij de stappen in de tijd gracieus aan elkaar verbindt, in vloeiende beeldovergangen, ondersteund door de tijdloze muziek van de minimalistische componist Max Richter.”

“Jim Broadbent is een charmante oudere mopperaar die door de brief weer in contact komt met Veronica, nog altijd even ongenaakbaar én intrigerend (Charlotte Rampling: een logische, goede keuze voor zo’n rol).”

“Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.”

★★★½  De Filmkrant
“Want zelfs als je het boek kent, weet de film zo de nieuwsgierigheid in de personages nieuw leven in te blazen. Het is als het ware een nieuwe tijdsverstoringslaag boven op het boek, waardoor je als toeschouwer niet op zoek bent naar wat je al weet, maar naar hoe het ook allemaal in elkaar kan steken”

“Regisseur Batra kan goed met die gelijktijdigheid van begin en einde overweg”