Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

The Shape of Water

Verenigde Staten, 2017, 119'
Regie: Guillermo del Toro
Acteurs: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg

Met vier Oscars bekroond, waaronder die van Beste Film en Beste regie is The Shape of Water  de nieuwste film van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken. Een heus sprookje dat niet van deze wereld is!
Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Michael Stuhlbarg maken de cast van The Shape of Water compleet.

Regisseur Guillermo del Toro noemt The Shape of Water zelf een ‘antigif tegen het cynisme’. Zijn fantasierijke liefdesfabel is een ode aan het verschil tussen mensen. Waar anderen in het geschubde wezen een bevreemdende bedreiging zien, ziet Elisa schoonheid. En zo biedt de liefde een uitweg uit een wereld van eenzaamheid en geweld. De liefde heeft immers de vorm van water, het kan alle kanten op, aldus Del Toro.

★★★★★ VPRO Cinema
“Wonderschoon, maar vilein sprookje”.

★★★★ De Volkskrant
“De belangrijkste personages in The Shape of Water zouden elders hooguit figuranten zijn. Gelukkig weet niemand zijn liefde voor hen zo over te brengen als hun regisseur, Guillermo del Toro”.