Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Under The Tree

IJsland, 2018, 89'
Originele titel: Undir trénu
Regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Acteurs: Sigurður Sigurjónsson, Edda Björgvinsdóttir, Steinþór Hróar Steinþórsson

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag…

Met verhalen uit de praktijk leiden advocaten Rudolf Knegtering en Willemijn Kuper van Rotshuizen Geense Advocaten op maandag 28 mei Under the tree in. Soms is de werkelijkheid nog erger dan de film.

★★★★ De Volkskrant
“Edda Björgvinsdóttir in de rol van Inga het griezeligste én spannendste element van de film is. Zelden maakte een actrice zo’n volmaakt vrieskoude indruk.”

★★★★ De Telegraaf
“Geweldige rol Edda Björgvinsdottir” “Under the Tree laat veilige plekken zoals terras en kinderdagverblijf veranderen in rampdecors. Huisje, boompje en beestje worden belangrijke figuranten in deze sobere en straffe IJslandse tragedie.”

★★★★ AD
“Escalerende burenruzie met verrassend veel diepgang”. “Under the Tree is een van de succesvolste IJslandse speelfilms van de laatste jaren. Begrijpelijk, want regisseur Haffstein Gunnar Sigurðsson heeft het talent om bittere ellende te koppelen aan ironische observaties die de kijker op zijn minst doen glimlachen van leedvermaak.