Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

You Were Never Really Here

Verenigd Koninkrijk, 2017, 90'
Regie: Lynne Ramsay
Acteurs: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, John Doman

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

Het meesterlijke You Were Never Really Here dompelt je onder in de wereld van een afgestompte huurmoordenaar. Tegelijk grimmig en poëtisch, teder en hondsbrutaal, met een griezelig intense Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

★★★★★ de Volkskrant
You Were Never Really Here is een gevoelvol karakterdrama en buitencategoriewraakfilm in één.” “Phoenix, een van ‘s werelds beste karakteracteurs….griezelig geslaagde transformatie in een imposante acteercarrière, terecht bekroond met de acteerprijs op het filmfestival van Cannes.”

★★★★★ VPRO/Cinema.nl
“Hard, wreed en onontkoombaar en prachtige geregisseerd door de Schotse Ramsay (We Need to Talk About Kevin), die alleen maar goede beslissingen naam (over toon, muziek en plot).”  “Bonkige, bebaarde Phoenix slaagt erin om van Joe een onvergetelijke en tragische antiheld te maken.”