Programma Foyer

Cowboy Killers

COWBOY KILLERS
Dit collectief van zeefdrukkers bestaat uit Stefan Sloot, Wytse Sterk en Jelle van Gosliga. Samen maken ze toffe artprints, tasjes en posters om de wereld wat minder lelijk te maken. De mannen zijn met Cowboy Killers begonnen als webshop, maar langzaam komen ook plannen voor de offline wereld op gang. Sinds een tijdje doen ze aan live zeefdrukken op festivals en in de nabije toekomst staan er ook workshops en exposities op de planning. Voor het Noordelijk Film Festival hebben de Cowboy Killers unieke posters ontworpen die tijdens het festival in gelimiteerde oplage te koop zijn. Ook gaan ze live linnen tasjes zeefdrukken met speciale festivalprints. Wees erbij!

HARMYN VENEMA / BUROPYNCK
Harmyn Venema ontwerpt en maakt van kinds af aan al ‘dingen’. Haar prachtige wol- en viltproducten passen naadloos bij de Noordse focus van ons festival. Harmyns handgebreide en daarna gevilte hoofddeksels zijn in de foyer van de Harmonie te zien. Ze dragen de namen ‘Black Feathered’ en White Wounded’. Artisticiteit en draagbaarheid zijn in beide werken met elkaar versmolten. De Cafetière Cap – ook in de foyer tentoongesteld – zou zomaar eens dé nieuwkomer op de Noordelijke markt kunnen worden, aangezien Scandinaviërs enorme koffieleuten zijn. De zelfontworpen warmhouder voor een cafetière is gemaakt van merinowol met zijde. Om het geheel compleet te maken heeft de cap een onderlegger. De koffie blijft zeker 4 uren heet. Ook zo nieuwsgierig? Kom vooral even kijken!

MASSAGESALON
Aan één stuk door films kijken is hard werken. Voor alle die-hards is er daarom een heuse massagesalon in de foyer van de Harmonie te vinden! Donderdag tot en met zondag tussen 12:00 en 21:00 uur kun je voor een klein prijsje terecht bij getrainde masseurs. Zij weten precies hoe ze die gespannen spieren weer los moeten krijgen! Ga je voor een korte massage tussen de films door, of een iets langere voor de echte ontspanning?

DNALWD2018
DNALWD2018 is een community-art project en geeft alle Leeuwarders een eigen podium waar zij hun verhaal kunnen vertellen. Iedereen wordt uitgenodigd om dit verhaal in een eigen DNA-buisje te doen. Dat kan van
alles zijn, als het maar iets persoonlijk is. Een haarlok, een gedichtje, een takje uit de Prinsentuin… bedenk het maar. Met al die buisjes wordt een kunstwerk gemaakt in de vorm van de Nautilusschelp. Het kunstwerk staat in 2018 in de hal van het Leeuwarder Stadskantoor. Zo maakt Leeuwarden als enige stad in de hele wereld het verhaal van ons allemaal! Doe je ook mee? Op www.dnalwd2018.nl vind je meer informatie over het project.